Geschiedenis "Caecilia"

Klik op de foto voor vergroting (182kb) Toen Jef Mannemakers op 16 mei 1916 uit een soort toneelgroep een mannenkoor oprichtte had hij nooit gedacht dat dit koor zo'n lang leven zou gaan leiden. Bij de oprichting kreeg het koor de naam, "R.K. Mannenkoor". De oprichter was tevens de eerste dirigent. Het koor werd in de eerste wereldoorlog opgericht, maar moest echter in de tweede wereldoorlog worden gestopt. De avondklok verbood activiteiten na zonsondergang. Door deze stop raakten ook alle archiefstukken van vr de tweede oorlog verloren.

Initialen op het vaandel staan voor de volgende namen:
G.v.R.G. van Riet M.v.d.B.M. van den Berg
J.O.J. OverzierA.v.O. A. van Overbruggen
Deze supporters zamelden in 1924 geld in voor het vaandel.
Zie ook: Dirigenten en bestuursleden vanaf de oprichting
Het koor in 1949
Klik voor een vergroting Het koor in 1996
Klik voor een vergroting

Het koor in 1993
Klik voor een vergroting Het koor in 1998
Klik voor een vergroting
Op 16 mei 1946 werd toen uit dat eerdere mannenkoor een nieuw koor opgericht n.l. het Houts Gemengd Koor St. Caecilia. Dus ook vrouwen maakten vanaf dit moment deel uit van het koor. Voor dit nieuwe koor werd Dhr. Frits van Vlerken aangezocht als eerste dirigent, hij zou dit 40 jaar lang blijven. Onder zijn bezielende leiding wist het koor door de jaren heen vele hoogtepunten te bereiken. Tijdens concoursen wist het koor door goede prestaties te leveren de hoogste afdeling, n.l. de superieure klasse te halen.
Wij mogen dan ook gerust stellen dat wij een koor zijn met een rijk verleden. Belangrijker echter dan een rijk verleden is het heden en de toekomst. Hierop is dan ook ons vizier gericht.
Zie ook: Het ontstaan van ons koor en vaandel en verder